Bioresonantie & Biofeedback


Ter ondersteuning van mijn werkzaamheden maak ik gebruik van het L.I.F.E. System. Het L.I.F.E. System is een professioneel bioresonantie en biofeedback systeem. Via elektroden (hoofdband, pols- en enkelbanden) wordt u met dit systeem verbonden, waarna de grote meting plaats vindt. Daar een goede geleiding van de elektroden van belang is, wil ik u graag verzoeken om voor het consult geen zalf op het voorhoofd, polsen en enkels te smeren. Tijdens de grote meting wordt er een groot aantal frequenties naar uw lichaam gestuurd. Deze meting duurt ongeveer 5 minuten. De terugkoppeling door uw lichaam op deze frequenties, wordt via de geavanceerde software van het L.I.F.E. System op het beeldscherm weergegeven. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van de vele schermen, die het L.I.F.E. System biedt.

Na de grote meting zal ik de uitkomst analyseren en de resultaten uitgebreid met u doornemen. In samenspraak met u wordt een plan van aanpak gemaakt. Een mogelijke aanpak is met behulp van het L.I.F.E. System. Deze heeft een reeks aan therapie mogelijkheden (waaronder acupunctuur en homeopathie), die alle het doel hebben om de zelfhelende kracht van het lichaam te ondersteunen. De grote meting en therapieën zijn volkomen pijnvrij en werken ontspannend.

Wellness Information
Neuro Emotional Profile
Hormone Profile

Wat is bioresonantie & biofeedback?

Het woord bioresonantie bestaat uit bio, wat staat voor leven en resonantie, wat meetrillen betekent. Denk hierbij aan een stemvork. Als een pianosnaar goed is gestemd zal deze meetrillen met een aangeslagen stemvork.

Elke cel in het lichaam bestaat uit moleculen die weer bestaan uit atomen. De lading van de atomen geven aan het molecuul een eigen trilling. Eiwitten, vetten, koolhydraten, maar ook water en zuurstof hebben door hun moleculaire samenstelling niet alleen een chemische identiteit, maar ook een specifieke trilling. Als je meer van deze trillingen bij elkaar brengt ontstaat een trillingspatroon. Zo heeft ieder onderdeel van ons lichaam zijn eigen trillingspatroon en uiteindelijk iedere mens en elk dier een eigen uniek trillingspatroon.

In de bioresonantie gaat het lichaam of een deel daarvan, net als de pianosnaar, alleen mee trillen als het gevoelig is voor het signaal, dus als het lichaam de trilling “herkent”, of anders gezegd als de trilling lichaamseigen is.

Bioresonantie therapie is een biologische geneeswijze die gebruik maakt van deze trillingen en trillingspatronen. Bioresonantie gaat ervan uit dat bij ziekte of onbalans de trillingen in het lichaam zijn verstoord. Met bioresonantie-biofeedack apparatuur kunnen de verstoringen van trillingen worden vastgesteld en vervolgens gecorrigeerd door specifieke trillingen toe te dienen (biofeedback). Hierbij wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteund.

Opbouw van het L.I.F.E. System

Het systeem bestaat uit een interface ofwel de 'L.I.F.E. box', waaraan een hoofdband met 8 elektroden en 4 lichaamselektroden verbonden zijn. Verder is het uitgerust met software, die een beeld geeft van wat er gemeten is en geeft het tevens advies welke therapie het beste aanslaat.

Lees meer

Het L.I.F.E. System is een geavanceerd elektrofysiologisch systeem uitgerust met een frequentiegenerator en frequentieanalyse software. Het is een bio-resonantie en biofeedback apparaat in één.

In de hoofdband bevinden zich 4 kleuren LED's ter ondersteuning van de kleurentherapie. In de lichaamselektroden bevinden zich rode LED's.

De meting wordt uitgevoerd met een zeer lage wisselstroom. Dit zorgt ervoor dat er op verschillende niveaus in het lichaam kan worden gemeten. De meetwaarden kunnen fluctueren tussen 1 Hz tot 5 MHz. Het L.I.F.E. System is uitgerust met meer dan 7000 frequenties.

Weetjes over het L.I.F.E. System

  • L.I.F.E. is een afkorting van Living Information Forms Energy.
  • Het L.I.F.E. systeem heeft in de Europese Unie een klasse IIa status op de lijst van medische apparatuur. Het is het enige bioresonantie & biofeedback apparaat met deze status.
  • Lees meer

  • Het L.I.F.E. System is in de USA ontwikkeld door Chris Keefer en zijn team en wordt in Europa gedistribueerd door de firma Biregs GmbH & Co.KG.
  • Het L.I.F.E. system heeft een CE keuring en wordt jaarlijks door de 'TÜV Süd' in Duitsland getest.
  • Het L.I.F.E. System is in staat om op afstand een therapie te geven.
  • In Nederland werken er ongeveer een vijftigtal therapeuten (waaronder homeopaten, bachbloesem- en diertherapeuten en psychologen) met dit systeem. Wereldwijd ongeveer 3500 artsen en therapeuten.